Çöpşişçi Mehmet -Denizli, Denizli, Denizli'nin popüler restoranları, Restoran, Yemek, Lezzet, Denizli'de yemek, Uygun fiyatlı yemek, Açık hava yemek,
Hızlı servis, Yerel lezzetler, Kaliteli malzemeler, Misafir memnuniyeti, Denizli mutfağı, Denizli şehir lezzetleri, Geleneksel Türk mutfağı, Izgara çöpşiş,
Aile restoranı, Tatlı çeşitleri, Akşam yemeği mekanı, Denizli'de yemek yenilecek yerler, Kebap çeşitleri, Uygun fiyatlı menüler, Yemek servisi, Temiz ve hijyenik ortam,
Çöpşiş Kebap Türk mutfağının 150 yıllık en eski ve tarihi bir lezzeti olan kebaplarından biridir..
Çöp şiş kültürü trenle başlamıştır demek, doğru bir iddiadır. Başladığı yer de Denizli/aydınn temdidi demiryolu hattındaki trenlerin bazı ilçe ayrımına geldikleri yer olan pamukkalle ve ileri civardaki yöreleridir…
Bugün de çöp şişin En iyi bilinen yeri Denizli Ankara karayolu Pamukkale civarındaki Çöpşişçi Mehmettir…
Trenin 10 dakika süren aktarma manevraları sırasında Afyondan gelip Denizli Aydın yönüne giden karnı çok acıkmış yolcuların sıcak yemek ihtiyacını karşılamak üzere, yöre halkının bir icadıdır. Lokomotifin sesi duyulduğu sırada ızgaraya atılan kargıya dizilmiş küçük et parçaları, tren istasyona geldiği anda, pişmiş olurdu.
Ankara Denizli karayolu üzerindeki Çöp şişçi Mehmet, çöp şişi ilk olarak yabancı mühendislerin farklı yemek kültüründen kaynaklı bulduğunu halkın yaygınlaştırdığını ileri sürüyor. Çöp şişçi Mehmet'in anlatımı şöyle: "Denizli Aydın demiryolu inşaatında çalışan Yabancı mühendisler farklı yemek kültürleri yüzünden çok zorluk yaşamışlar. Uzun süre ne yapacaklarını düşünmüşler ve en risksiz yemeğin çubuklara geçirdikleri etleri ateşte pişirmek olduğunu bulmuşlar. Etler neden kuşbaşı derseniz, daha büyük parçaların, doğrudan ateşte pişirildiği için içleri pişmeden dışları yanmıştır.
Mühendislerin sürekli bu kebaptan yapmaya başladığını gören Bu yörede yaşayan vatandaşlarımız mühendislere bu yiyeceği kendileri yapıp satmaya başlamışlar. Hatta yıllar önce Bir gazetenin Pazar ekinde yayınlanan bir yazıda Bu yörenin fakir çocukların boyunlarına astıkları mangallarla mühendislere çöp şiş taşıdıklarını okumuştum.
Bu tat, tam 140 yıldır Bu yörenin vazgeçilmez lezzeti durumundadır.
Çöp şişin Bu yörede diğer yörelerden daha ileri düzeyde olması ve sahiplenilmesi, ilçenin de tren yollarının yol kavşağı olmasındandır. Çünkü trenler söz edilen kavşakta 15-20 dakika süren aktarma manevraları yapıyorlardı. Trenin sesi duyulduğu anda ızgaraya atılan kargıya dizilmiş minik et parçaları, trenin istasyona geldiği anda pişmiş oluyordu. Yine eski geleneğe bağlı olarak, boyuna asılan küçük mangallarda tren yolcularına satış yapılıyordu veya ekmek ya da lavaşın arasında soğanla birlikte veriliyordu…
ELBETTE ZAMANLA DEVİR DEĞİŞMİŞTİR. Devir karayolu devridir. Demiryolu gözden düşmüştür. Bu yörenin ilk çöp şişçilerinden olan çöp şişçi Mehmet’in 1.Kuşak ailesi yıllarca istasyona gelip giden tren yolcularına çöp şiş satarak geçinmiş ve çöp şişçi Mehmet tüm ailenin de bu işi benimsemesine öncülük etmiştir…Bu yörelerde “Kasabın karısı” diye bir kadından bahsederler. Çöp şişçi Mehmet’e göre bu işi karayolu kenarına taşımaya vesile olan ilk girişimci odur. Çöp şişçi Mehmet’in 1. Kuşak Çöp şişçi Ailesi zamanla birer ikişer karayolunun yanında bulunan, terk edilmiş şekilde duran arazilere yerleşirler. Kasabın karısı , arazilerinde çöp şişçilerin olduğunu bildiği halde onlardan kira almaz, bu güzel geleneğin sürdürülmesini destekler. Bütün çöp şişçiler de bu aileyi velinimet bilir. İşte meşhur çöp şişin hikâyesinin başlangıcı budur…
Çöpşişçi Mehmet
''Çöpşiş Kebap Türk mutfağının en eski lezzetlerinden ve kebaplarından biridir.''